ETIM versjoner

Den gjeldende versjonen er ETIM 7.0, som er publisert i november 2017.

Den nye versjonen finnes til nedlastning under ETIM ELEKTRO i Acess og xml format.

ETIM versjoner i standard internasjonalt format er tilgjengelig som en åpen standard og er gratis på engelsk, tysk og i nederlandsk versjon.

For de andre språkversjonene, ta kontakt med de lokale Etim organisasjoner direkte. Kontaktinformasjonen finnes i kontakt delen av denne nettsiden. Du kan finne versjons filer som er gratis å bruke i nedlastingsdelen.

Versjons format

Innholdet i ETIM modellen er identisk i alle medlemsland, noe som betyr at enhver ETIM klasse i bruk i et land har nøyaktig de samme funksjonene med samme identifikasjonskode for alle landene.

Tidligere var versjonsformatet litt forskjellig fra land til land. Da dette kunne føre til noe forvirring, bestemte ETIM å utvikle en ny uniform, internasjonal versjon basert på XML, en moderne og fleksibel transportør for ETIM modellen. Med start fra ETIM 6.0, vil ETIM IXF være den internasjonale standarden for ETIMs versjonsformat. ETIM IXF formatet er flerspråklig, slik at den kan inneholde flere språkversjoner av ETIM modellen i en fil. For fullstendig og detaljert format beskrivelse vises det til eget dokument om ETIM IXF, som du finner i download delen av denne nettsiden.

Hvert land kan likevel velger å ha flere landspesifikke versjonsformater. ETIM CMT master databasen støtter allerede en rekke eksport formater som ASCII (TXT), CSV, Access og Excel. Ta kontakt med din lokale ETIM organisasjon for mer informasjon om landspesifikke formater i ditt land.