Fordelene med å ha en konkret og logisk struktur

Produktklassifisering (ofte kalt taksonomi) er en logisk og tydelig måte å strukturere produkter i forskjellige produktklasser (kategorier). Med ETIM tilbyr vi en slik struktur. Strukturen skal sørge for en effektiv og klar kommunikasjonsrute mellom forskjellige parter som tilbyr og/eller ser etter tekniske produkter. ETIM-modellen gir mulighet for en presis og enhetlig liste over tekniske hovedegenskaper innen ulike produktklasser. Med ulike synonymer for hver klasse sørger ETIM for en enda enklere måte å identifisere riktig produkt.

Vær oppmerksom på at ETIMs produktklassifiseringsmodell ikke er et komplett produkt på egenhånd. Den gir ganske enkelt den sårt trengte strukturen for standardisering av teknisk produkt data mellom forskjellige parter. Den legger dog grunnlag for en rekke forskjellige applikasjoner, fra produktdatabaser til programvare for produktdatabehandling.

Fordelene med ETIM-basert klassifisering

Bruken av produktklassifisering vokser jevnt. Dagens mange muligheter til å sammenligne produkter på nett er en refleksjon av at kunder verden rundt forventer åpenhet. Kvalitet, leveringssikkerhet, logistisk ytelse, prising og leverandørekspertise er like viktig i denne sammenhengen.

Det å digitalt kunne tilby slik objektiv og sammenlignbar produktinformasjon sparer alle involverte dyrebar tid, og derfor også penger. Likevel er det mange flere grunner til å omfavne ETIM-basert produktklassifisering:

Øk kommunikasjonseffekten med alle dine interessenter

ETIM-basert produktklassifisering gir mulighet for standardisert, automatisert, direkte kobling og/eller prosessering i intern automasjon. Færre handlinger trengs i løpet av kortere tid: det er en vinn-vinn situasjon.

Forbedre kundeinformasjonsnivået ditt

Oppdatert, komplett og korrekt produktdata gjennom hele forsyningskjeden betyr høyere kvalitet, bedre service, færre feil og gladere kunder!

Forbedre logistikken din

ETIM-basert produktklassifisering gir deg alle muligheter til å forbedre lagerstyring og ordrebehandlingssystem, og reduserer kostnadene som et resultat.

Sørg for enhetlighet og kvalitet i informasjonsflyten din

ETIM-basert klassifikasjon kombinerer en enhetlig strukturerende dataregistrering og utvekslingsformat med utelukkende faktainformasjon – som spesifisert av produsenten. Dette sørger for en oppdatert, korrekt og komplett utveksling av informasjon mellom deg selv og alle andre parter i forsyningskjeden.

Gjenbrukbar informasjon

ETIM-basert produktklassifisering sørger for det beste utgangspunktet for effektiv produktdatabaseadministrasjon: når du har fylt inn dataen i den riktige kildeapplikasjonen, vil det ligge der for å bli gjenbrukt når du trenger det.

Optimaliser publiseringen din på og av nettet

Siden ETIM-produktdata er medianøytrale, kan de brukes til og importeres til forskjellige oppsett (i henhold til publiseringsprogramvare): tidsbesparelse, færre korrigeringer og lavere produksjonskostnader!

Klar for fremtiden: Problemfritt, standardisert grensesnitt

Utviklingen av grensesnittoptimalisering er varig. Med ETIM-baserte produktdata trenger du bare noen få standardgrensesnitt for utvekslingen deres. Dette sørger for at det evigvarene oppdateringshjulet slutter å gå. Å stresse med konstante oppdateringer hører fortiden til.

Nå flere med markedsføringen din

Med ETIM-basert klassifisering kan du enkelt fremheve unike produktegenskaper, med komplementær, spesifikk markedsføringstekst. ETIM-basert produktklassifisering er en viktig verktøykasse for deg som ønsker å øke markedsverdien på tjeneste dine.

Øk effektiviteten i ledelsesrapporteringen

ETIM-basert produktklassifisering passer perfekt til statistisk effektivitetsanalyse. Trenger du omsetningstall eller strategisk input på produktklassenivå? Med ETIM-basert produktklassifikasjon har du allerede dette.

Reduser feilmarginen - og kostnadene dine

Takket være klassifikasjon basert på ETIM-modellen, blir det enklere å bestille riktig, og relaterte feilkostnader reduseres til et minimum.

Spar tid og penger, bruk ETIM

Ser du etter en effektiv og internt kjent standard for å liste og publisere dine komplette produktdata? Ønsker du å ha mulighet til å identifisere tekniske produkter når som helst, hvor som helst?

Uansett om du er en produsent, grossist eller sluttbruker er ETIM standarden du trenger for tekniske produkter. Det sørger for rask, konkret identifisering og datautveksling mellom internasjonale parter, uavhengig av språk. I tillegg, hjelper det deg med:

 • Å unngå å gjøre samme jobben flere ganger
 • Kommunisere enhetlig og effektivt med dine interessenter
 • Redusere kostnadene for feil

Hva venter du på? Ta kontakt med din lokale ETIM-organisasjon nå for mer informasjon.

Verdien av ETIM

Effektivitet:

 • Et enkelt format for utveksling og publisering
 • Flat struktur

Industristandard:

 • Representerer den beste «know how»
 • Styrt av industri
 • Leverandøruavhengig
 • Åpen standard

Kvalitet:

 • Check at onboarding
 • Forhåndsdefinerte funksjoner og verdier
 • Bevist pålitelighet

Virkelig globalt:

 • En modell, 22 språk
 • Stort spekter… og i vekst

«ETIM er et sentralt element i digitaliseringen av hele forsyningskjeden.»

Margaret Fitzsimons, CEO of UK’s Electrical Distributors’ Association (EDA)