Utvekslingsformat for produktdata

Datamodellen til ETIM er fullstendig ensartet og skiller seg kun ut med språk. Utvekslingsformatet for klassifiserte produktdata – ikke til å forveksles med utgivelsesformatet for datamodellen – er imidlertid satt og definert av hver enkelt lokale ETIM-organisasjon individuelt. ETIM International anbefaler BMEcat®-standarden, – det mest vanlige utvekslingsformatet innenfor ETIM-landene.

BMEcat®-standarden er basert på internettstandarden XML (Extensible Markup Language) som en universell plattform og produsentuavhengig utvekslingsformat. Takket være dette bredt aksepterte formatet er det ingen behov for spesielle individuelle løsninger for forskjellige kunder med hensyn til (multimedie) publisering. Dessuten regnes BMEcat®-standarden som en av de mest aksepterte formatene for e-handel til dags dato.

For å sikre internasjonal ensartethet og samtidig ta hensyn til lands-spesifikke reguleringer, publiserer ETIM International oppdateringer av sine BMEcat® retningslinjer når det er nødvendig. For øyeblikket er BMEcat® 5.0 gjeldende.

Vær oppmerksom på at i noen land er spesifikke nasjonale formater fortsatt tilpasset som sektorstandard, enten i tillegg til eller uavhengig av BMEcat®. For mer informasjon om foretrukket dataformat i et bestemt ETIM-land, vennligst ta kontakt med ditt lokale ETIM-kontor.

Datamodellen til ETIM er fullstendig ensartet og skiller seg kun ut med språk