eClass

eCl@ss ble utviklet av ledende tyske selskaper og kjennetegnes av en 4-nivå hierarkisk klassifiseringskode. Akkurat som ETIM, ble utviklingen av eCl@ss motivert av behovet for standardisert produktinformasjon for å lette klar kommunikasjon mellom parter. Fra sitt felles mål samarbeidet ETIM og eCl@ss i 2001 for å skape en bærekraftig harmonisering mellom de to. Et viktig skritt på veien mot interoperabilitet ble markert ved kartleggingen av alle elektrotekniske ETIM-klasser til eCl@ss.

I april 2019 utvidet ETIM og eCl@ss sitt samarbeid fra Tyskland til en internasjonal skala, forpliktet til å undersøke og implementere ytterligere synergier for å gjøre livet enklere for brukere av begge standardene og unngå ineffektiviteter knyttet til dobbel behandling. Den eksisterende kartleggingen skal fortsette og utvides der det er mulig, og bidrar dermed til å legge en effektiv grunnstein under digitaliseringen av vår sektor.

buildingSMART

buildingSMART International (bSI) er en standardorganisasjon som har som mål å transformere økonomien for bygde eiendeler gjennom opprettelsen og adopsjonen av åpne, internasjonale standarder for byggeobjekter og prosesser. ETIM International og buildingSMART International er enige om de kritiske fordelene ved å fremme nærmere koordinering av sine respektive aktiviteter for å styrke interoperabiliteten basert på åpne standarder gjennom hele bygg- og infrastrukturlivet og verdikjeden.

Begge parter er forpliktet til et felles prosjekt som involverer inkludering av ETIMs produktklassifiseringsstandard i buildingSMART Data Dictionary (bSDD), samtidig som man tar hensyn til styrings- og arbeidsflytbehovene til begge standardsystemene. Begge organisasjonene er like forpliktet til å fremtidssikre de eksisterende versjonene av standardene sine. Dette inkluderer justering av alle utviklinger etter utgivelsen av ETIM 7 til kravene i BuildingSMARTs prosesser, og sikrer langvarig bruk av all eksisterende produktdata basert på ETIM i den stadig voksende mengden digitale prosesser i byggesektoren.

Uansett hvor god modellen vår er, kan vi aldri dekke alle tekniske produktgrupper 100%. Dette er grunnen til at vi holder det på samme linje som andre velprøvde standarder.