Classification Management Tool (CMT)

CMT står for Classification Management Tool, vårt skreddersydde nettbaserte programvareverktøy for å få tilgang til den internasjonale flerspråklige ETIM-hoveddatabasen og effektivt organisere og behandle tillegg og forespørsler om endring (RFCs) til ETIM-modellen. De fleste delene av ETIM CMT er åpne for publikum: bare noen deler og funksjoner av verktøyet krever pålogging. Ta gjerne en titt!

CMT fungerer også som kommunikasjonsmiddel for statusoppdateringer om RFC-er til den som har sendt forespørselen og andre interesserte medlemmer. Som medlem med pålogging kan du bruke et Favorittfilter for å velge klassene du ønsker å få informasjon om. Du vil deretter motta en ukentlig oppsummering av statusoppdateringer for relevante RFC-er for å forhindre overbelastning av e-postinnboksen. Disse oppdateringene inneholder direkte lenker til de pågående endringsforespørslene i ETIM CMT, slik at du kan finne mer informasjon eller delta i relevante diskusjoner.

ETIM API

I tillegg til vår nedlastbare fil som inneholder den komplette ETIM-modellstrukturen, tilbyr ETIM også webtjenester for direkte tilgang til modellen via ETIM API (Application Programming Interface). ETIM API oppdateres kontinuerlig og startet med noen grunnleggende tjenester: ‘Release’ for en liste over alle klasser innen en bestemt ETIM-utgivelse og ‘Details’ for å hente all klassinformasjon. I dag tilbyr vi også lister over alle grupper, språk og utgivelser.

ETIM API-tjenestene er utviklet i Swagger, et åpen kildekode-programvare rammeverk som hjelper utviklere med å designe, bygge og dokumentere REST-webtjenester. Besøk den dedikerte nettsiden for ETIM API for å bruke og hjelpe til med å teste tjenestene og laste ned dokumentasjonen du trenger.

ETIM Viewer

Vårt klassifikasjonsstyringsverktøy, ETIM CMT, kan selvfølgelig brukes som en visningsplattform, men det ble primært designet for optimal styring av modellen. For din bekvemmelighet har vi utviklet ETIM Viewer, en enkel nettside optimalisert for visning. Opprinnelig en app, er den nå en nettside optimalisert for mobilbruk. Åpne bare nettsiden fra smarttelefonen din og legg den til på startskjermen. For øyeblikket har vi valgt å lansere ETIM Viewer som en enkel visningsplattform. Imidlertid kan verktøyet veldig enkelt (og ganske sikkert) utvides med nye smarte funksjoner i fremtiden.

Se, last ned, håndter: med ETIM-verktøysettet kan du gjøre alt dette. Når som helst, hvor som helst.